The Hive, Worcester

TheHive
TheHive
TheHive
TheHive
TheHive
TheHive
TheHive
TheHive
TheHive
TheHive
TheHiveTheHiveTheHiveTheHiveTheHiveTheHiveTheHiveTheHiveTheHiveTheHive

The new Worcester Library & History Centre was an innovative partnership development between Worcestershire County Council and the University of Worcester to create Europe’s first fully integrated public and university library.
Known as The Hive, the dramatic building features seven roof cones for natural stack ventilation and is clad in 16,000 TECU & gold shingles.
Norman & Underwood Glazing and Roofing divisions worked together on the project to install the cladding, curtain walling, skylights, windows and all external and internal doors.
The buildings design was particularly challenging as the cones each had differing pitch and hip length, so the setting out of the shingles had to be carefully evaluated and maintained during installation. To allow access to the high level roof, Norman & Underwood had to design a series of bespoke working platforms, which were lifted into place by the onsite tower crane.